5 fakta om Gazpacho


Hva kan vi egentlig lære om Gazpacho?

  1. Gazpacho er en spansk vegansk nasjonalrett. Det er en kald grønnsakssuppe som stammer fra Andalucia.
  2. Suppen kan inneholde ulike grønnsaker, men for å kalles en Gazpacho må den være tomatbasert
  3. Gazpacho er en super-sunn suppe, proppfull av vitaminer og mineraler og lav på kalorier. I følge en studie er en av de mange helseeffektene redusert risiko for høyt blodtrykk (med opptil 27%)
  4. Ordet gazpacho stammer fra det hebraiske ordet ”gazas” som betyr å bryte opp i små biter, da gjerne brød. (Men det finner du ikke i vår suppe, da den jo er glutenfri.)
  5. I spanske oppskrifts bøker finner du gjerne Gazpacho under salater, og ikke supper. Vi i What’soup liker å sammenligne det med en grønnsaks smoothie.

5 om dagen
Ved å velge vår gazpacho suppe som et av dagens måltider sikrer du deg “fem om dagen” i en fei. Vår versjon består av tomat, agurk, basilikum, sjalottløk, hvitløk, paprika og chili. For litt syrlighet tilsetter vi ferskpresset sitronsaft og litt balsamico eddik. For sunt fett tilsetter vi en klunk god olivenolje. Det er essensielt for å utnytte tomatens næringsverdi. Suppen er glutenfri og melkefri. Den er vegansk, men de som ønsker det får noen honning glasserte chorizo biter som topping.

Mat en varm sommerdag?

Suppen vår er hot, men kald. Den er smakfull, frisk og lett å få i seg for folk som sliter med apetitten i sommervarmen. Problemer med å få barna dine til å spise grønnsaker? Da anbefaler vi å servere en liten Gazpacho. Veldig mange barn er glad i den friske smaken, men vurder da om det skal være chiliolje på toppen!
Vi har nå fra denne sommeren begynt å servere suppen i beger med sugerør. Supert alternativ dersom du er på farten og ikke har tid til å sette deg ned å spise. Eller helt enkelt liker å spise med sugerør.


Write a comment