Ramen, den nye trendretten!

De fleste forbinder ramen med Japan, men den har faktisk kinesisk opprinnelse.  Det var de japanske soldatene som på slutten av 2. verdenskrig dro med seg denne kinesiske matkulturen hjem. Japan importerte billig hvetemel fra USA, og ramen kunne da selges for en billig penge. Fra slutten av 1950 tallet ble ramen sett på som en smaksrik og mettende fattigmannskost. I begynnelsen av 1980 ble ramen noe mer for japanerne. Den fikk internasjonal oppmerksomhet, og det ble laget ulike ramen etter ulike regioner i Japan. Dette førte til at ramen ble sett på som et japansk kulturelt ikon, og man følte stolthet for denne nudelsuppen.

 
Ramen_etikett_web.jpg

Vår ramen har plutselig blitt vår mest solgte suppe! Prøv den du óg!

Ramens to hovedingredienser er hvetenudler og buljong. Utover dette er det nesten fritt fram. Av animalske proteiner kan man f.eks. bruke kylling, svin, okse, fisk, skalldyr og/eller egg. Og av grønnsaker/urter kan man bare ta det man liker. I Japan er nok ramen for japanerne som pizzaen for italienerne; enhver region har sin variant og enhver familie har sin egen hemmelige oppskrift.

Ramen har de siste årene tatt verden med storm. I storbyene i USA finner man ramensjapper på nesten hvert gatehjørne. De siste årene har ramen også blitt supertrendy i Oslo. Det er ikke lenger bare mote og interiør som avgjør hvor trendy du er. Hvis du slurper i deg en ramen (ja, for du må slurpe den i deg), blir du sett på som urban, moderne og matbevisst.

Hos oss i What’Soup har ramen plutselig seilt forbi både Chili con carne og Dal til å bli vår mest solgte suppe. Som nevnt tidligere er det utallige varianter av suppen. Hos oss får du en frisk og spicy kyllingramen (uten egg). En liten innføring (uten å gi hele oppskriften) er at vår kyllingkraft er smaksatt chili og ingefær for spice, soya og miso for umami og sitrongress, fersk sitronjuice og lime for syre. Den består av ferske hvetenudler, kylling og kyllingkraft, samt vårløk, gulrot, sesamfrø, lime og masse koriander (for de som liker koriander).

Visste du forresten at kraft har gode egenskaper når det kommer til utseende? Kollagen i kraft skal gi sterkere hår, negler og strammere hud. I tillegg har kraft næringsstoffer som bidrar til god fordøyelse og er bra for muskler og ledd.

Amen for Ramen!

Forrige
Forrige

Kjært barn har mange navn: dal, daal, dail, dahl, dhal

Neste
Neste

Gurkemeie - verdens sunneste krydder?