Kjært barn har mange navn: dal, daal, dail, dahl, dhal

WhatSoup_Dal_Web.jpg

Kjært barn har mange navn: dal, daal, dail, dahl, dhal – avhengig av hvor i India man befinner seg. Men vi befinner oss i Oslo, på What’Soup, og her kaller vi den gjerne dal, eller Indisk linsesuppe.

 
IndiskDal_etikett.jpg

Vår dal er vegetarisk og inneholder kun naturlige ingredienser!

 Dal er en viktig næringskilde i India, og brukes omtrent som vi bruker poteten. Den kan være et tilbehør til annen mat, eller en egen rett i seg selv. Den tilberedes som stuing, gryte eller suppe, og vanlig tilbehør er indiske flatbrød som naan, roti eller papadums. Hovedingrediensen i dal er belgfrukter, som linser, bønner, kikerter eller erter. Dal er rik på proteiner, kostfiber, kalium og jern. I india er over 65 % vegetarianere og dal er derfor en viktig proteinkilde for inderne. Det sies at Hippocrates brukte linser i behandlingen mot leverplager.

I dal brukes superkrydderne ingefær og gurkemeie som er betennelsesdempende og god for fordøyelsen. Dal holder deg mett lenge og setter igang fettforbrenningen.

Hos oss på What’Soup får du dal toppet med fersk ingefær, raitha og koriander, med sprø papadums som tilbehør. Vår dal er vegetarisk og inneholder kun naturlige ingredienser. Den er svært næringsrik og samtidig veldig god på smak. Vi har kunder som kommer innom hver dag for å få seg sin daglige dal, og flere påstår at de er avhengige. Kom innom og prøv dal, kanskje du finner en ny favoritt?

Forrige
Forrige

5 fakta om Gazpacho

Neste
Neste

Ramen, den nye trendretten!